Labioplasti

tarafından
110
Labioplasti

En yaygın cinsel estetik operasyonlarından biri labioplasti ameliyatıdır. Genişlemiş, sarkmış, uzamış, kararmış, düzensizleşmiş iç dudakların kesilip küçültülmesine labioplasti adı verilir. Hastaların bazılarında bir iç dudak diğerinden daha farklı yapıda veya uzunlukta olabilir. Bu durum, labial asimetri adını alır ve yine labioplasti ameliyatıyla çözüme kavuşturur.

Modern yöntemlerle gerçekleştirilen labioplasti ameliyatı iyileşme süresinin kısa olmasıyla da avantaj sunar. Doğurganlığı herhangi bir şekilde olumsuz etkilemez. Çeşitli kozmetik ve işlevsel problemleri ortadan kaldıran bu operasyon, genital dudaklara estetik bir görünüm kazandırır. Bu operasyon ayrıca; labia minora redüksiyonu, labia minoraplasti, labia minora estetiği gibi isimlerle de anılır. İç dudaklar dış dudaklardan dışarıya çıkacak şekilde sarkmış ise labioplasti ameliyatına ihtiyaç duyulur. (Labial hipertrofi) Yine yukarıda ifade ettiğimiz gibi bir dudağın ötekinden farklı olması durumu yani simetri problemi de bu operasyona ihtiyaç duyulmasını sağlar. Bir merkezde labioplasti yaptıran ancak sonucundan memnun kalmayan kişilere, düzeltme amacıyla revizyon ameliyatı uygulanabilir. İç dudakların kenarlarında meydana gelen hiperpigmentasyon yani aşırı renk koyulaşması da bu ameliyat ile ortadan kaldırılabilir.

Hangi yöntemin kullanılacağına göre labioplasti fiyatda farklılık gösterir. Bu konudaki doğru bilgiyi hekiminizden alabilirsiniz.